• Domov
  • Naše pice
  • Malice
  • Za študente
  • Menu
  • Novice
  • Kontakt
  • Galerija
Menu
  • Domov
  • Naše pice
  • Malice
  • Za študente
  • Menu
  • Novice
  • Kontakt
  • Galerija
  • Domov
  • Naše pice
  • Malice
  • Za študente
  • Menu
  • Novice
  • Kontakt
  • Galerija
Menu
  • Domov
  • Naše pice
  • Malice
  • Za študente
  • Menu
  • Novice
  • Kontakt
  • Galerija
rezervacija mize

RECEPTI IZ NAŠE KUHINJE

Za hladnejše mesece naš kuhar deli z vami recept za vrhunsko pečenico z zeljem in prilogo po vaši izbiri. Zraven se odlično podajo žganci, lahko pa se odločite tudi za pražen krompir ali polento.

Na začetku najprej olupimo čebulo in jo na drobno sesekljamo. Preden začnemo s pripravo zelja, le-tega poskusimo; če se nam zdi prekislo, ga na speremo v cedilu pod tekočo hladno vodo.

V kozici segrejemo olje, na katerem posteklenimo čebulo. Dodamo zelje, lovorjev list in če vam uspe najti toplo priporočamo še brinove jagode, to nato vse skupaj dobro premešamo. Prilijemo malo vode in vsebino zavremo. Temperaturo znižamo, kozico pokrijemo in zelje ob rahlem vrenju dušimo toliko časa, da se povsem zmehča (približno 30 minut). Po potrebi prilijemo še malo vode.

V lonec dodamo pečenice in jih zalijemo s toliko mlačne vode, da so s tekočino skoraj v celoti pokrite. Ko voda zavre, pečenice nad šibkim ognjem kuhamo 15 minut.

Ko so pečenice kuhane, jih z obeh strani zlato rjavo popečemo na segretem olju. Kuhano zelje po okusu začinimo s poprom in soljo.
Popečene pečenice in kislo zelje serviramo na krožnike. Jed postrežemo skupaj z izbrano prilogo.
NaprejNAJBOLJŠA PIZZA V MESTUNext

Preberi še

Loading...

Novo – Dostava hrane!

Naročite hrano na dom ali službo z enim klikom! Novim Wolt uporabnikom je na voljo tudi promo koda PICERIJAERA. Če svoje prvo naročilo oddate pri nas, tako prejmete 6 EUR kredita.  WOLT GLOVO

NAŠA RESTAVRACIJA​

Le streljaj od centra Novega mesta vas pričakujejo nepozabni okusi picerije Era, pripravljeni z dolgoletnimi gostinskimi izkušnjami in ljubeznijo družinske tradicije. Okrepčajte se z bogato izbiro malic, solat, jedi z žara ali pa se pustite zapeljati omamnemu vonju pic iz krušne peči. Za kratke vsakodnevne grižljaje ali zabavne trenutke druženja, vpete v prijeten italijanski ambient.  

NAJBOLJŠA PIZZA V MESTU

Pici podobno jed so poznali že v dobi starih Rimljanov. Imenovali so jo picea, narejena pa je bila iz ploščatega, okroglega kruha, spečenega na razbeljenem kamnu. Takrat še niso poznali kvasa, ki je potreben za današnjo mehko, vzhajano pico. Prav tako tudi niso poznali paradižnika, s katerim so Neapeljčani kasneje obogatili svojo pico in jo takšno potem med izseljevanjem raznesli po...

Kontakt

POD TRŠKO GORO 83, 8000 NOVO MESTO

  • +386 7 302 02 22
  • LUKA.RETAR@GMAIL.COM

Odpiralni čas

Petek: 5:30 - 24:00

Vsak dan: 5:30 - 23:00

nedelja: zaprto

poveži se

  • Facebook
  • Instagram

Ⓒ 2021 Picerija Era